Ensimmäinen kohtaaminen tulokasjoukkueen kanssa ravistelee kotijoukkuetta!
SeuraJulkaistu: 08.10.2022 21.45

Naisten ykkössarjan ottelu

LP Kiisto - Tapanilan Erä 3-2 (23-25, 20-25, 25-17, 26-24, 15-13)

Tapanilan Erä aloitti kuusikolla #6 Tarvaala-Tanttu, #7 Heimonen, #8 Mustonen, #10 Mutikainen, #14 Svinhufvud, #15 Raittinen, #5 Eerola

LP Kiiston aloituksessa #1 Raitis, #7 Bajkonova, #8 Heikkinen, #9 Rasinperä, #11 Hautala, #20 Nylund, #2 Etelä

1. Erä

VIeraat veivät alkuun ensimmäiset kolme pistettä, kun Kiistottaret etsivät kuusikon toimivuutta jälleen. Ensimmäinen aikalisä pidettiin kotijoukkueen pyynnöstä tilanteessa 0-4. 30 sekunnin puhuttelu ja vastustaja syötti verkkoon. Sandra aloitti kotijoukkueen vuoron, mutta syöttö meni verkkoon. Ilona paukutti kuitenkin tilaisuuden tullen ja Kiistottarien takaa-ajo alkoi. TIlanne tasoitettiin kotijoukkueen toimesta. Sitten mentiinkin tasaisesti. Molemmat joukkueet löysivät lopulta omat uomansa ja peli alkoi sujumaan. Kiisto teki passari-hakkuri vaihdon, kun tilanne oli 15-14. Iiris passasi ja SIlja pääsi paukuttamaan Mikasaa lattiaan. Patu päätti ottaa aikalisän tilanteessa 18-20, kun Siljan kädestä pallo meni verkkoon kahteen kertaan. Rauhoitettiin hermoja. SIljan seinä puhui seuraavassa pallossa ja torjunta toimi. Tapanilan ensimmäinen aikalisä otettiin tilanteeeen 21-21, kun Kiistottaret ottivat Erän hienoisen kahden pisteen kaulan kiinni ja pääsi tasapisteisiin. Passari-hakkuri vaihto otettiin takaisin Kiiston puolella. Tapanila otti pisteitä 22-23, Sandra syötti yli ja ensimmäinen eräpallo Erälle. Verkko heilui syötöstä vastustajalla ja 23-24. Sabinan vastaanotosta pallo kuitenkin leijaili rajasta yli ja Erä vei ensimmäisen erän voiton 23-25.

2. Erä

Tapanilan passari syötti heti alkuun 4 pistettä, kun Kiistottaret eivät saaneet palloa haltuun. Patu vaihtoi kentälle Ellanooran Sandran paikalle vastaanottoon. Nyt ei kotijoukkueen juna kulkenut ja Patu otti aikalisän tilanteessa 0-5. Pieni lohtu, kun Kiistottaret saavuttivat hiljalleen pisteitä omalla pelillä saavuttaen Erän johtoa. Tapanilan valmentaja Lehtineva päätti ottaa ensimmäisen aikalisän, kun kotijoukkue pääsi pisteen päähän vieraita 8-9. Vieraat kuitenkin pitivät tiukasti kiinni johtoasemastaan ja peli eteni heidän hienoisessa johdossaan. Patu otti aikalisän 9-13. Kiisto vaihtoi passari-hakkurin jälleen ja tilanne 12-16. Vieraat veivät vahvasti pisteitä, kun kotijoukkue ei saanut otettua pisteitä itselleen. Michaela ajoittain sai keskeltä niitattua palloa lattiaan. Erä vaihtoi syöttövaihtoon #31 Jyrkisen ja syötön jälkeen vaihto takaisin. Silja syötti vastustajaa pihalle tasoittaen pisteet tilanteeseen 19-20 ja vierasjoukkue pakotettiin aikalisälle. Tilanne 20-22, kun vastustaja tuli syöttövuoroon. Harmillisesti pallo pomppi vastustajan laariin 20-23 ja ässäsyötön myötä Erä meni eräpallolle. Passari-hakkuri vaihto takaisin kotijoukkueella. Palloa ei kuitenkaan kotijoukkueen toimesta saatu päätettyä vastustajan puolelle ja erävoitto vieraille 20-25.

3. Erä

Kiistottaret tulivat sisuuntuneina kolmanteen erään ja Silja päästettiin irti. Tapanilan valmentaja päätti ottaa aikalisän, kun kotijoukkue johti kolmannen erän alkua jo 5-0. Vieraat heräsivät aikalisän jälkeen, mutta kotijoukkue piti hallintaa erän kulkiessa eteenpäin, 11-5. Patu vaihtoi hyökkäykseen Ilonan tilalle Ellanooran ja Iiriksen seinä torjui seuraavan vieraiden hyökkäyksen yksin. Torjuntapeli alkoi kotijoukkueella jälleen rullaamaan. Vieraat vaihtoivat kentälle #31 Jyrkisen. Erän vaihto, kentälle #4 Malmivuori syöttövaihtoon. Aikalisä kotijoukkueelle 20-15. Passari-hakkuri vaihto jälleen kotijoukkueelle, 21-16. Tiia syötti vieraita seinille 23-16 ja otti ässäsyötöllä myös ensimmäisen kotijoukkueen eräpallon 24-16. Vastustajan pallo lensi leveäksi ja kotijoukkue palasi peliin mukaan ottamalla erävoiton kolmannesta erästä 25-17.

4. erä

Kotijoukkue tuli neljänteen erään yhtä itsevarmasti kuin mihin kolmas erä päättyi. Tapanila ei kuitenkaan aikonut luovuttaa ja tasaisesti erä aloitettiin. Kotijoukkue piti hienoista otettaan pelistä. Tapanila tuli tasoihin 8-8 ja meni ohi. Vieraat pitivät hienoista yliotetta pelissä ja syöttövaihtoon otettiin Ilona. Tapanila vaihtoi samalla periaatteella #4 Malmivuoren. Passari-hakkurivaihto jälleen. Vieraat johtivat edelleen hienoisesti 13-15. Passari-hakkurivaihto takaisin 17-19. Vieraat vaihtoivat syöttöön #31 Jyrkisen. Vaihto takaisin. Tapanila otti aikalisän 20-21. Kiistottaret kuitenkin pitivät tiukasti voitontahdostaan kiinni ja tilanne 23-22, kun Tapanila otti aikalisän. Vieraat kuitenkin taistelivat viimeiseen palloon ja menivät ensimmäisenä eräpallolle 23-24. Patu ott omat suojattinsa aikalisälle. Ellanoora syötti ja Sandra niittasi pallon vastustajan kenttään ja mentiin eräpallolle. Ellanoora syötti vastustajan rajaa pitkin ja erä Kiistolle 26-24.

5 erä.

Vieraat tekivät erän alussa virheitä ja Kiistottaret johtivat jo 4-1, kunnes Tapanila alkoi lämmetä uudelleen. Tiukkaakin tiukempi viides erä oli menossa. Vieraat ottivat syöttövaihdon. Kotijoukkue johti hienoisesti 6-5. Vieraat tulivat tasoihin 7-7. Vuorotellen pisteitä joukkueille. Sabina päätti ottaa hienoisesti ohjat käsiinsä ja ensin torjui ja sitten iski kaksi pistettä putkeen kotiin. Tapanila aikalisälle. Vaihtoon vieraat ottivat #10 Mutikaisen kentälle. Kotijoukkueelle aikalisä 10-10. Sandran hyökkäys meni leveäksi, ja heti uusi aikalisä kotijoukkueelle. Kotijoukkue teki virheitä ja vieraat johtivat jo 11-13. Tapanila ehti vielä ottamaan aikalisän 13-13, kun Kiistottaret puuskuuttivat niskassa. Siljan seinä vei kotijoukkueen eräpallolle ja hän sai myös hienon tilaisuuden niitata erävoiton kotijoukkueelle 15-13 ja päättää siten ottelun 3-2.

Tämän kauden naisten ykkössarjan tulokasjoukkue Tapanilan Erä ei todellakaan tullut takki auki viime vuoden hopeajoukkuetta vastaan vaan pisti kotijoukkueen todella koville varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Parhaina pelaajina ottelussa palkittiin ansaitusti vieraiden #5 libero Eerola Sini ja kotijoukkueelta Lankapuoti Ujon kummipelaaja #10 Ellanoora Lehtonen. Parhaiden pelaajien palkinnot lahjoitti Dermosil.

Huomenna on uusi päivä ja uusi ottelu Variskan lentopallopyhätössä. Vastaan asettuu toinen sarjan helsinkiläisjoukkue Puma Volley. Ottelu Variskalla alkaa klo 16, tervetuloa katsomoon!