Viiden erän kautta Raisiosta voitto kotiin!
SeuraJulkaistu: 20.11.2021 16.06

Otteluraportti Raision Urheilijat - LP Kiisto 2-3 (25-21, 13-25, 23-25, 25-23, 12-15)

Otteluun lähdettäessä sarjatilanne oli se, että Kiistottaret pitivät taulukossa kakkossijaa ja Raision Urheilijat olivat Ettan jälkeen neljäntenä. Ottelusta oli odotetusti tulossa tasainen.

1. Erä

Kotijoukkueen pistenikkari Venla Raitala osoitti erän alkuun vaarallisuutensa, mutta niin myös Kiistottaret onnistuivat hyökkäyksissään. Vihreä joukkue otti hienoisen johdon ja veivät ottelua muutaman pisteen etuasemassa 6-7. Molemmat joukkueet onnistuivat myös torjunnoissaan ja tämä osoitti, että taistelusta tulisi tasainen. Kiisto otti aikalisän tilanteessa 9-7, kun omia virheitä alkoi tulla liikaa. RaisU vastaavasti otti vahvan otteen pelistä ja tilanne jo 15-9, Patun oli pakko keskeyttää ottelu toisella aikalisällä. Peli etenee ja 19-12 Ilona otettiin kentälle. MIchaela väläytti tehokasta iskuaan ja torjuntaansa ja Kiisto alkoi kirimään pisteitä. Kotijoukkueen aikalisä tilanteessa 19-16. 19-18- kotijoukkue teki vaihdon.Piste kotijoukkueelle tämän jälkeen, 20-18 tilanne oli jännittävä. Venla otettiin syöttövaihtoon 21-20. RaisU kuitenkin taisteli vahvalla peliotteella eräpallotilanteeseen ja erävoittoon 25-21.

2. Erä

Toiseen erään oli parin minuutin lyhyet keskustelut käyty ja Kiistottaret sisuuntuivat. Tiedettiin, että voitto on mahdollista, kuten viime keväänä oikeassa paikassa voitto tuli. RaisU kuitenkin tasoitti ja tilanne oli 5-5. KOtijoukkue painostettiin ottamaan aikalisä, kun Kiistottaret veivät erää vahvasti jo 6-10. Erä eteni Kiistottarien vahvassa peliotteessa, palaset loksahtivat paikoilleen. Venla tuli syöttövaihtoon tilanteessa 12-21. Kiistolle eräpallo 13-24 ja erävoitto 13-25. Mennään pitkälle erätauolle. Tässä vaiheessa kahden erän jälkeen pisteitä olivat tehtailleet kotijoukkueelta Raitala ja Kiistottarilta Michaela.

3. Erä

Molemmat joukkueet olivat taukoilleet hyvin ja erä lähti tasaisena käyntiin. RaisU otti jälleen vahvan otteen erän alkuun ja Kiistottaret tekivät virheitä. Ilona vaihdettiin kentälle. Kotijoukkue vei ottelua jo 8-5. RaisUn pelaajat osoittivat omat vahvuutensa torjuessaan Kiistottarien hyökkäykset tehokkaasti ja Patu otti aikalisän 10-6. Kiistottaret kirivät pisteitä, mutta RaisU piti eroa vahvoilla iskuillaan. Kiistottaret kuroivat kuitenkin eron kiinni ja kotijoukkueen aikalisä on vihelletty, 14-14. Venla otettiin kentälle. Aikalisä tilanteessa 20-18 Kiistolle, erän voi viedä kumpi tahansa joukkue. Eveliina otettiin syöttövaihtoon. Tasan 20-20. Ensimmäinen eräpallo 23-24. RaisU kuitenkin jujuttaa pallon sivurajasta yli ja Kiistottaret veivät erän 23-25.

4. Erä

RaisU aloitti jälleen erän vahvasti ja otti johtoaseman. Kiistottaret pysyivät kuitenkin muutaman pisteen perässä jatkuvasti. Patu otti aikalisän 9-5. Pelinkulku osoitti, että RaisUn passarin vahvuutena olivat onnistuneet keskihyökkäykset ja Patu pakotettiin ottamaan aikalisä 15-10. 17-12 kotijoukkue sai pisteitä, kun vierasjoukkeelle tuli virheitä. Patu teki vaihdon, Noora kentältä ja Alisa tilalle. 19-14 tilanteessa Kiistottaret vielä pyristelivät ja kuroivat piste-eroa umpeen. Kotijoukkueen aikalisä 20-18. Noora vaihdettiin takaisin kentälle 23-22. KOtijoukkueelle ensimmäinen eräpallo 24-22. Venla kentälle. Kotijoukkue kuitenkin hyökkäsi jälleen keskeltä ja vie erän 25-23.

5. Erä

VIidenteen mentiin ja peli oli molemmilla joukkueilla voitettavissa. Molemmat joukkueet osoittivat taistelutahtoaan, helpolla eivät pisteet tulleet. Puoltenvaihto tilanteessa 4-8, vierasjoukkue oli hienoisesti kiinni johtoasemassa. Kiisto vaihtoi Nooran tilalle Alisan syöttämään. 8-10 Patu otti aikalisän, vielä oli mahdollisuus viedä voitto. Venla syöttövaihtoon 9-12. Erän loppupuolella Kiistottaret osoittivat pystyvänsä päättämään erän omaksi voitokseen ja osoittivat oikeutetun paikkansa sarjataulukossa viemällä erävoiton 12-15 ja koko ottelun 2-3. Upea peli myös raisiolaisilta, mutta Kiistottaret osoittivat sinnikkyytensä oman pelin vahvuuden kautta. Tämän päivän ottelussa kotijoukkueen pistevelhotar oli Venla Raitala 16 pisteella ja Kiistottarilta hienon pelin pelannut Michaela Bajnokova 14 pisteellä. Grate work Michaela!

Parhaiksi pelaajiksi ottelussa valittiin Wester Contractin kummipelaaja #2 Julia Junila ja kotijoukkueen #6 Iida toivonen. Sunnuntaina Kiistottaret pelaavat Helsingissä Puma Volleytä vastaan ja ottelu nähtävissä Solidsportin kanavalta klo 13!