Kotiottelusta mainio voitto 3-0 Liikunnan Riemua vastaan.
SeuraJulkaistu: 01.11.2021 05.51

Otteluraportti 30.10.21

LP Kiisto-Liikunnan Riemu 3-0 (25-21, 25-16, 25-21)

Sarjataulukon sijoitukset ennen tämän ottelun alkuvihellystä olivat Liikunnan Riemu sijalla kahdeksan ja kotijoukkue LP Kiisto sijalla kolme.

1. Erä

Hyvällä sykkeellä alkoi pelin kulku. Riemun passari Veda osoitti vahvasti jo heti erän alussa, että Norpat eivät turhaan olleet tulleet Vaasaan ja hyökkääjä Veera on passien arvoinen. Jännittävää piste pisteeltä oli seurata pelin kulkua. Kiisto kuitenkin otti hienoisen kaulan ja vastustajan päävalmentaja Tuulevi otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 7-4. Peli pysyi kuitenkin Kiistottarien näpeissä, johtoasema pysyi jo tilanteeseen 13-8, kun Sabina väläytti kädellään voimapeippiä ja pallo upposi Riemun kenttään. Kotijoukkueen puolella pallo kuitenkin alkoi hakeutua seinille ja Riemu tiivisti peliä 14-13. Päävalmentajana kotiottelussa toimiva Saina Secka otti aikalisän. Kotijoukkueen vahva ote kuitenkin säilyi ja Riemulle koitti toinen aikalisä tilanteessa 19-16. Riemu tuli kuitenkin vahvemmin peliin mukaan ja Saina pakotti joukkueen tauolle tilanteessa 20-20. Kiistottaret olivat kuitenkin päättäneet voittaa ja veivät erän 25-21.

2. Erä

Alisa otti toisen erän alkuun luulot pois torjumalla Riemun Veeran hyökkäyksen. Hyvät olivat tauon eväät; juomat ja puheet. Kotijoukkue vei peliä tilanteeseen 5-2. Sabina taiteili seuraavan pisteen olemalla torjunnassa ajantasalla ja Riemu otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 6-2. Riemu alkoi sortua helppoihin virheisiin ja Kiistottaret johtivat peliä jo 12-4. Riemu teki ensimmäisen vaihdon ottamalla passarin pois kentältä. Kahden kotijoukkueen pisteen jälkeen oli jyväskyläläisten aikalisä. Kiistottarille tuli vuorostaan omia virheitä ja Saina päätti tilanteessa 16-12 ottaa aikalisän. Juomatauko auttoi ja Kiistottaret pääsivät rytmiin mukaan, 19-12. Kiisto teki syöttövaihdon, jolloin Eveliina tuli kentälle. Riemu teki myös syöttövaihdon, kun Ella Kotonen tuli syöttämään Riemun vuorolla. Ensimmäisen eräpallomahdollisuuden Kiistottaret menettivät, mutta toisen eräpallon voiton kotijoukkue vei vastustajan verkkovirheen myötä. Erä päättyi 25-16.

3. Erä

Kiistottaret avasivat pelin jälleen vahvasti ja Riemu yritti parhaansa mukaan pysytellä vauhdissa. Hyökkääjä Veeran iskut torjuttiin kuitenkin tehokkaasti ja Riemun ensimmäisen aikalisän aika oli jälleen tilanteessa 6-1. Kiistottaret pitivät peliä pihtien omaisesti otteessaan ja tilanne eteni jo 11-6. Riemun pelaajat sortuivat kuitenkin omiin virheisiinsä myös, jolloin kotijoukkue poimi marjat koriin. Riemu alkoi jälleen lämmittää konettaan ja poimi piste pisteeltä tilanteeseen 19-16, jolloin Saina puhututti Kiistottaria jälleen. Pelitilanne tiivistyi, Riemun pelaajat tekivät muutaman loistavan pisteen ja kolmannessa erässä hengitellään tiheästi jo, 21-19. Riemun päävalmentaja kuitenkin keskeytti kotijoukkueen syöttövuoron ja tilanne 22-19. Kotijoukkue vei viimein ottelun viimeisen erän voiton myötä 25-21.

Parhaiksi pelaajiksi ottelussa palkittiin #11 Iida Poikolainen ja kotijoukkueen Arton Auton kummipelaaja #14 Alisa Mansikka-Aho. Ensi sunnuntaina 7.11. Kiistottaret matkaavatkin Etelä-Pohjanmaalle taistelemaan Kuortaneen Urheiluopiston joukkuetta vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan Variskalla 14.11. klo 16, jolloin vastaan asettuu LP Viesti Akatemia.