Kiitos!
SeuraJulkaistu: 18.04.2022 12.52

Kiitos!

Ennen kuin käännetään uusi lehti Edustusjoukkueen puolella niin palataan vielä menneen kauden 2021-22 lumille:

Viime vuonna 2021 21.4. kiitettiin upean debyyttivuoden jälkeen #vihreitäkannustajia, sponsoreita ja kaikkia asianosaisia joukkueen mukana olosta ja tukemisesta. Kevään 2021 korvilla uuden joukkueen kasaaminen jo aloitettiin eivätkä tavoitteet tietenkään voineet enää jäädä samalla tasolle kuin ensimmäisenä ykkössarjavuotena, jolloin tavoite oli päästä pudotuspeleihin eli kahdeksan parhaan joukkoon. Menestyksen nälkä siivitti viime vuonna joukkueen välieriin, mikä ylitti kaikki odotukset.

Tälle kaudelle tavoitteeksi asetettiin tottakai korkeammat tavoitteet, pääsy finaaleihin. Uuteen kauteen valmistautuminen aloitettiin lähes välittömästi edellisen kauden päättymisen jälkeen, muutaman viikon loman jälkeen. Ulkotreenit ja omatoimiharjoitukset pyörivät koko kesän. Viimeiset pelaajasopimukset lukittiin elokuun alkupuolella ja joukkue oli kasassa. Uutta verta joukkueessa mukana, odotukset korkealla.

Sarjaa pelattiin 13 joukkueen voimin aina Napapiiriltä, Itä-Suomen rajalta Varsinais-Suomen rannikolle saakka. Maata on siis kierretty menneellä kaudella. Kausi aloitettiin kotikentällä 19.9.21 Jymy Volley Akatemiaa vastaan. Kauden aikana koettiin samat pandemian vaikutukset kuin edellisenäkin vuotena kokoontumisrajoituksineen. Kiistottaret osoittivat vahvasti koko syksyn ajan, että tavoitteet eivät olleet tuulesta temmattuja vaan voittojen kautta osoitettiin, että loppuun saakkaa yritettiin päästä. Kauden aikana pandemia vaikutti jonkin verran otteluiden toteutukseen siirtoineen ja joidenkin joukkueiden otteluluovutuksineen. Pandemian kausia muistellaan varmasti myöhemmin vaikutuksineen. Omakaan joukkueemme ei selvinnyt lopulta ilman koronan vaikutusta kokoonpanoihin, mutta kertakaikkisen upeasti naiset hoitivat nekin ottelut, jolloin muutoksia oli pakko tehdä ja silti voittoja otettiin kotiin tuomiseksi. Pääasia oli, että runkosarjan päättymisen jälkeen ei poissaoloja saisi juurikaan olla, että oltaisiin täydessä iskussa ratkaisevissa otteluissa.

Runkosarja päätettiin kakkossijalla. Rantaperkiön Isku, rakas vihollinen, oli ainut joukkue, jolle jouduttiin kyykkimään kauden aikana. Jarin prinsessat kertakaikkiaan olivat kunnioittavan taitavia kohtaamisissa ja katsojan silmissä nämä joukkueet luonnollisesti kohtaisivat odotetuissa finaaleissa ja kauden trillerit olisivat valmiit. Ja niinhän siinä kävi. Kiistottarien matka finaaliin ei loppujen lopuksi ollut kovin helppo, kovaa vastusta antoivat varsinkin Valmennuskeskustyttäret, joiden hyökkäykset olivat myrkkyä, mutta Kiistottaret rautaisella otteella saattoivat erät aina loppuun saakka.

Koitti Finaaliviikonloppu 2.-3.4.2022. Tavoitteeseen oli päästy. Vielä eli toivo siitä, päästäisiinkö kuitenkin vielä tavoitteen yli, mestaruussarjakarsintoihin ja anomaan paikkaa mestaruusliigaan, lentopallon korkeimmalle sarjatasoille Suomessa. Finaaliottelupari aloitettiin kotikentällä Variskalla, koska runkosarjan voittanut joukkue Isku sai valita ottelujärjestyksen. Variskan lehtereille saapui ensimmäiseen finaaliotteluun lauantaina 210 kiihkeästi kannustavaa käsiparia ja tunnelma oli todellakin kuin suuressa kansanjuhlassa. Joukkueen kapteenin Alisankin sanoin; Kotiyleisö oli ehdottomasti sarjan kärkeä ja etenkin kotifinaalin tunnelma oli aivan mieletön. Yleisö suorastaan lennätti kahdeksantena pelaajan Kiistottaret upeaan voittoon finaalin ensimmäisessä kohtaamisessa eikä tosiaan ollut epäselvää, mikä joukkue oli vahvempi,LP Kiisto - Rantaperkiön Isku 3-1 (25-14, 17-25, 25-21, 25-22). Tunnelmat ja odotukset sunnuntain toiseen kohtaamiseen olivat korkealla. Joukkue matkusti Tampereelle toiseen kohtaamiseen, joka pelattiin Kaukajärven vapaa-aikatalolla sunnuntaina klo 12. Yleisöä oli saapunut kannustamaan myös kotijoukkuetta sankoin joukoin. Pelissä nähtiin henkisesti hyvin valmistautunut kotijoukkue, joka ei pelännyt eikä muistellut lauantain vierashäviötä Vaasassa. Varsinaisen ottelun voitti kotijoukkue Isku 3-1 (25-17, 25-19, 24-26, 25-21), vieraat nappasivat yhden erävoiton ja näyttivät häivähdyksen parhaintaan. Kotijoukkue oli yksinkertaisesti päättänyt voittaa ja sen he tekivätkin. Koska ottelupari oli tasan 1-1, pelattiin Kultainen erä. Sen voittaja kruunattaisiin koko Ykkössarjan voittajaksi. Isku voitti Kultaisen erän 1-0 (25-19) ja Kiistottaret voittivat hopeaa.

Kauden sijoitus toiseksi osoitti mahtavan ja omistautuneen joukkueen työn tuloksen, mihin on käytetty kauden aikana tunteja ja taas tunteja aikaa, hikeä ja kyyneleitä. Upea joukkue voitti toiseksi parhaan palkinnon Ykkössarjassa ja osoitti pystyvänsä toteuttamaan kunnianhimoiset tavoitteet saavutettaviksi. Kiitos kertakaikkisen upeasta saavutuksesta Kiistottaret!

Tässä vaiheessa on aiheellista sanoa muutama kiitoksen sana kaikille niille tahoille, jotka ovat olleet tälla kaudella matkassa toteuttamassa saavutettua unelmaa. Kiitos Ykkösjoukkueen valmennus, taustatiimi, pienet ja suuret oman seuran juniorit, vanhemmat ja valmennus. Kiitos Suomen paras yleisö, Ilkka-Pohjalainen, kaikki sponsorit ja tukijat, Vaasan Kaupunki. Tästä on hyvä aloittaa uusi tarina, joka varmasti ei häpeä edellisille tarinoille. Näiden Kiitosten myötä palataan videon kautta menneeseen kauteen ja pelaajien henkilökohtaisiin Kiitoksiin Teille kaikille. Palataan kanavalle jatkossakin ja nostetaan lentopalloa Suomen kartalle myös Pohjanmaalta!