Kauden aloituksessa voitto kotijoukkueelle Lempo-VOlleytä vastaan!
SeuraJulkaistu: 02.10.2022 20.44

LP Kiisto - Lempo-Volley 3-0 (26-24, 26-24, 25-22)

1. Erä

Aloituskokoonpanoon Lempo-Volleyltä #3 Liisa Lahtinen, #4 Veera Hussa, #7 Pauliina Kovanen, #9 Tiia Tapio, #10 Annika Saari, #22 Adelia Launonen, #2 Anna Kaisa Kerminen. Kiistottarilta aloituskokoonpanossa olivat #3 Iiris Leppälä, #7 Michaela Bajnokova (A), #9 Noora Rasinperä, #11 Sandra Hautala (C), #19 Silja Arohonka, #20 Sabina Nylund, #5 Janika Kaski.

Molemmille joukkueille ottelu oli kauden aloitus ja se näkyi peliotteissa hermostuneisuutena. Lempo haparoi alkuun, mutta vuorostaan myös kotijoukkue tekee virheitä ja Kiistolle otettiin ensimmäinen aikalisä tilanteessa 3-6, kun kotijoukkue etsi vielä ottelurutiiniaan. Patu otti ensimmäisenä vaihtoon Nooran jonka tilalle otettiin Ilona hyökkäykseen. Toinen aikalisä kotijoukkueelle tilanteessa 7-15, vielä etsittiin varmuutta peliin. Lempo piti erää vahvasti otteessaan onnistuneilla hyökkäyksillään. Kiisto vaihtoi passarit ja keskarit, kentälle Tiia Heikkinen ja Venla Kujala. Lempo-Volley otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 15-20, kun Kiistottarien kirivaihe oli alkanut. Lempo teki vaihtoja, 18-21. Lempo joutui ottamaan toisen aikalisänsä, kun tilanne tasoittui 20-21. Tiukassa tilanteessa mentiin Lempon eräpallolle 22-24. Kiistottaret tasoittivat tilanteen 24-24 Ilonan syöttövuorolla, kun Sandra löi vastapalloon ja Kiistottarille ensimmäinen eräpallo. Ilona syötti jälleen pommin, jonka Lempolaiset saivat nousemaan, mutta Sandran iskusta palloa ei enää vierasjoukkueen toimesta saatu palautettua verkon toiselle puolelle ja Kiistottaret ottivat ensimmäisen erän tiukasti 24-26.

2. Erä

Lempo otti ensimmäisen aikalisän kotijoukkueen johtaessa tilanteessa 6-2. Lempo vaihtoi #8 Roosa Päykkösen kentälle. Lempo vaihtoi myös #12 Tessa Francken kentälle. Kiistottaret repivät hienoisen piste-eron, joka ottelun edetessä pysyy 4-5 pisteessä. Hiljalleen kotijoukkue teki virheitä ja Lempo kirii pisteitä kaventaen eroa. Kiisto vaihtoi keskipaikalle Sabinan tilalle Venlan. Lempo vaihtoi myös kentälle #6 Saara Rajalan. Kotijoukkue otti ensimmäisen aikalisän tässä erässä tilanteessa 17-15, Lempo kirii eroa umpeen. Lempo tuli ja otti pisteitä ja kiri pisteen päähän tilanteessa 19-18. Kumpikin joukkue tahtoi voittaa ja puolustuspelaaminen näkyi vahvasti molemmilla joukkeilla, tasaista oli. Lempo tasoitti tilanteeseen 21-21 ja Kiiston päävalmentaja otti aikalisän. Silja niittasi pisteen lattiaan 23-21. Lempon hyökkäys epäonnistui Sandran syötön jälkeen ja mentiin ensimmäiselle eräpallolle 24-21. Sandra syötti verkkoon ja pisteet 24-22. Lempon syöttö ei noussut Ilonan vastaanotossa ja tilanne 24-23. Verkon päältä pallo tippui kotijoukkueen kenttään ja tasan 24-24. Lempon vastaanotto petti ja Kiistottarille vielä eräpallo 25-24. Sabina syöttö liiti vierasjoukkueen käsistä yli ja erävoitto Kiistottarille 26-24.

3. Erä

Heikkisen Tiia aloitti syöttövuorollaan erän. Paljon tiukemmin alkoi kolmas erä. Tasaisesti mentiin heti erän alusta alkaen. Ilonan syöttövuoron alkaessa oltiin tasatilanteessa, mutta Ilonan pommisyöttöjä ei vierasjoukkue hallitusti saanut nostettua ylös ja Kiistottaret ottivat hienoisen johdon. Kotijoukkueen virheiden myötä tilanne kuitenkin tasaantui 11-11. Tasaisesti edelleen erää edettiin. Kotijoukkue joutui ottamaan aikalisän tilanteessa 14-16, kun ote herpaantui. Aikalisä toi lisäbuustia kotijoukkueen peliotteeseen ja Kiistottaret menivät ohi 18-16. Lempo otti aikalisän tilanteessa 20-16, kun Venlan syöttö tippui verkolta vastustajien kentän puolelle. Silja ja Michaela torjuivat vastustajien hyökkäyksen ja tilanne 21-17. Seuraavaa Lempon hyökkäystä ei liberomme Janika saanut ylös ja syöttövuoro siirtyi Lempolle. Rajaa pitkin löytyi tyhjää kotijoukkueen kentästä ja tilanne alkoi tasaantua 21-20, kun Patu päätti keskeyttää Lempon rallin. Tilanne tasan 21-21, kun vaihdettiin passari-hakkuri, Noora ja Iiris kentälle. Ilona syöttövuoroon 22-22. Ensimmäinen piste Sandralle, 23-22. Eräpallo Kiistottarille, kun Sandra löi Ilonan syötöstä seuranneeseen vastapalloon 24-22. Lempon viimeinen hyökkäys meni yli, joten Kiisto vei viimeisen erän 25-22 ja koko ottelun 3-0.

Tiukka ja yllättävänkin tasainen ottelu, molemmilla joukkueilla nähtiin ailahtelevuutta pelissä. Kiistottaret osoittivat kuitenkin osaavansa viedä tiukassa erän loppuvaiheessa pisteet kotiin. Ottelun parhaina palkittiin ansaitusti Lempo-Volleyltä #2 libero Anna Kaisa Kerminen ja kotijoukkueelta #8 Tiia Heikkinen kummiyrityksenään Vuokatinmaa. Parhaan pelaajan palkinnot tänään sponsoroi Dermosil.

Seuraavat ottelut nähdään Variskalla jo seuraavana viikonloppuna, kun Kiistottaret pelaavat tuplaviikonlopun kotona helsinkiläisiä joukkueita vastaan; lauantaina vastaan tulee sarjanousija Tapanilan Erä ja sunnuntaina Puma Volley. Tervetuloa katsomoon!