Vuoden viimeinen ottelu, kotijoukkueelle voitto!
SeuraJulkaistu: 19.12.2021 19.32

LP Kiisto - Wovo Akatemia 19.12.21

3-0 (25-19,25-17,25-7)

Tilannekatsaus otteluun lähdettäessä sarjataulukosta: Wovo Akatemia oli sarjataulukossa 11 pelatun ottelun jälkeen sijalla 10, Kiisto sarjakakkosena ja pelattuja otteluita 13. Sarjan kärkeä joulutauolle lähdettäessä piti hallussaan Rantaperkiön Isku, jolle Kiisto hävisi kotikentällään joukkueiden keskinäisessä kohtaamisessa. Tämän päivän ottelussa kotijoukkueella oli mahdollisuudet kiriä sarjakärjen eroa vain kolmeen pisteeseen ja kuinka sitten kävikään.

1. erä

Rovaniemeläiset tulivat pelkäämättömästi erän alkuun. Kiistottaret pitivät hienoisesti johtoasemaa pitkin erän alkua, kuitenkin päävalmentaja Patrik päättää vaatia vähän enemmän tilanteessa 14-12 ja puhutella kotijoukkuetta. Tänään Venla paukutti keskeltä palloa lattiaan ja Noora peippasi rovaniemeläisiä ulalle, tilanne jo 18-14. Wovo torjui Kiistottaria parin pisteen verran ja Patu otti aikalisän. Julia päätti syöttää rovaniemeläiset kentän ulkopuolelle ja vei kotijoukkueen voittoon 25-19.

2.erä

Kiistottarien veturi lähtee toisen erän alussa hieman yskähdellen käyntiin. Tehtiin omia virheitä sekä kotijoukkueen että vierasjoukkueen puolella. Kiistottaret kuitenkin ohjasivat peliä oman pillinsä mukaan muutaman pisteen johtoasemassa läpi erän. Eve tuli syöttövaihtoon 15-12. Tilanteessa 20-14 vierasjoukkueen valmentaja Laukkanen päätti ravistella omaa joukkuettaan. Wovo hieman otti pelin syrjästä kiinni, mutta eivät mahtaneet mitään Nooran ja Alisan hyökkäyksille. Pitkälle erätauolle siirryttiin Kiistottarien voitettua erän 25-17.

3.erä

Kiistottaret tarttuivat vahvasti omalla peliotteella kolmannen erän kulusta kiinni. Rovaniemeläisillä ei juurikaan ollut mahdollisuuksia saada pisteitä, kun kotijoukkue vei erää jo tilanteeseen 8-2. Tilanteessa 10-2 LAukkanen päätti muuttaa oman joukkueensa kokoonpanoa vaihtamalla kaksi pelaajaa, mutta Kiistottarien seinä Sabina esti pallon kulun verkon toiselle puolelle ja tilanne oli jo 13-2. Wovolle toinen aikalisä 15-2. Vaihtoruletti alkoi pyörimään molemmissa joukkueissa, kun kotijoukkue johti jo 20-5. Venla vei joukkueensa eräpallotilanteeseen, mutta syötti verkkoon. Meri Törmä päätti erän 25-7 ja ottelun kotijoukkueen voittoon 3-0. VIimeisessä erässä nähtiin joukkueiden välinen selkeä ero, minkä vuoksi kotijoukkue on lähellä sarjakärkeä, virheistä ei lannistuta vaan taso pidetään kovana pienistä virheistä huolimatta.

Parhaan pelaaajan palkinnot ansaitsivat tänään Wovolta passari #15 Neea Tasala ja kotijoukkueelta JNT:n kummipelaaja #20 Sabina Nylund.

Kiistottaret lähtevät nyt ansaitulle joululomalle otteluista ja seuraava kotiottelu pelataan vasta 5.2.22 Variskan lentopallopyhätössä. Tammikuussa vierasottelut jatkuvat, kun 6.1.22 Kiistottaret matkaavat Nurmoon pelaamaan Jymy-Volley Akatemiaa vastaan. Linkki otteluun jaetaan sosiaalisen median kanavilla.