Oululaiset pistivät urakalla hanttiin Variskalla 12.12.21!
SeuraJulkaistu: 12.12.2021 21.49

Otteluraportti LP Kiisto - Etta Oulu

3-2 (22-25, 25-16, 25-22, 13-25, 16-14)

Tämän päivän otteluun lähdettiin sarjataulukossa eilisen ottelukierroksen jälkeen siten, että LP Kiisto oli sijalla 2 ja Etta sijalla 4. Pelaajatilastoissa vierasjoukkueen Minna Uusi-Illikainen oli joukkueensa kärjessä ja kotijoukkueelta vahvassa rintamassa sekä Noora että Alisa.

Ensimmäisessä erässä Etta aloitti vahvasti, ilman paineita ja onnistui hyökkäyksillään, ettei kotijoukkue tahtonut saada puolustusta toimimaan koko erän aikana. Vieraat veivät erän 22-25. Kiistottaret eivät oikein päässeet vauhtiin, yleisössä kuuluu huokauksia.

Toisessa erässä kotijoukkue palasi omille raiteilleen jo heti erän alusta lähtien ja johtoasema tilanteeseen 9-2. Sitten oma peli pysähtyi, kotijoukkue jähmettyi ja Etta alkoi kirimään pisteitä. Vieraat tulivat jo lähelle 9-7, kun kotijoukkue ryhdistäytyy. Omat suuremmat virheet saatiin pois ja hyökkäykset alkoivat onnistua, 20-14. Kotijoukkue löysi oman pelirytminsä ja voitti erän 25-16.

Kolmas erä mentiin tasaisissa merkeissä, molemmat joukkueet onnistuivat hyökkäyksissään ja puolustuksissaan. Kotijoukkue kuitenkin onnistui omassa puolustuksessa ja hyökkäykset menivät perille, joten erä kotijoukkueelle 25-22. Erä selkeästi tasaväkisin koko pelissä.

Neljännessä erässä niin Kiistottaret kuin kotiyleisö katsomossa kokivat suurta tuskaa. Oma peli ei kulkenut ja vieraat onnistuivat nostamaan kaikki mahdolliset ja mahdottomat kotijoukkueen hyökkäykset ylös. Pelattiin pitkiä palloralleja ja vieraat veivät tylysti erän 13-25. Kotijoukkue jäi täysin lähtötelineisiin ja vaihtopelaajista huolimatta ei omaa peliään saatu onnistumaan.

Viidennessä erässä mitattiin joukkueiden tahtotila. Kiistottaret kokemuksella johtivat erää jo 12-9, mutta jälleen tapahtui notkahdus, oululaisten iskuja ei saatu nostettua ylös, tilanne tiukentui 14-14. Kaikki edellytykset molemmilla joukkueilla viedä voitto. Yleisö kannusti hurmoksessa, lehterin lattia raikasi, kun kannustus kotiyleisössä oli hurjaa. Kotijoukkue vei erän lopulta 16-14, varsinaisen trillerin päätteeksi ja koko ottelun 3-2.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin vierasjoukkueelta #15 Roosa Rajala ja kotijoukkueelta Pihlan kummipelaaja #8 Maria Naasko. Tämän vuoden viimeinen kotiottelu ja myös joukkueen viimeinen tämän vuoden taisto pelataan Variskalla ensi sunnuntaina 19.12. klo 16, kun Kiistottaria vastaan matkustaa Wovo Rovaniemeltä. Tervetuloa kannustamaan!