Kiiston ja Viesti Akatemian toinen kohtaaminen toi voiton kotijoukkueelle!
SeuraJulkaistu: 14.11.2021 21.39

Otteluraportti 14.11.21

LP Kiisto - LP Viesti Akatemia 3-0 (25-17, 25-21, 25-17)

Sarjataulukon tilanne eilisen lauantain ottelukierroksen jälkeen lentopallon ykkössarjassa oli Kiistottaret sijalla 3 ja Viesti sijalla7. Pelaajatilastoissa Kiiston Alisa löytyy sijalta 13 ja Akatemian pelaajista Kuuselan Linnea välittömästi Alisan jälkeiseltä paikalta 14.sijalta.

1. Erä

Julia Junila aloitti vahvoilla syötöillä ja Akatemialaisten käsistä pallot menivät seinille. Myös Alisan syötöillä ja Kiistottarien kokonaispelillä kotijoukkue otti rautaisen otteen ensimmäisen erän alusta. Ensimmäinen aikalisä oli totta tilanteessa 8-2. Akatemia pääsi hiljalleen peliin mukaan ja onnistui välillä hyökkäyksissään. Noora, Sandra ja Alisa onnistuivat hyökkäyksillään tappamaan palloa lattiaan, joten kotijoukkue vei ottelua vahvasti 15-6. Patrik päätti ottaa vaihdon, jossa Sandran tilalle kentälle tuli Ilona Raitis. Kotijoukkue teki muutaman puolustusvirheen ja Akatemialle tuli pisteitä tilanteeseen 17-11. Patrik otti aikalisän tilanteessa 17-13, kun kotijoukkue alkoi kyykkäämään. Peli tasoittui ja Ilona pääsi myös hyökkäämään onnistuneesti. Akatemian hyökkäykset myös onnistuivat ja peli oli jo 20-15. Piste vielä kotijoukkueelle ja salolaisten aikalisä 21-15. Viesti teki kaksi vaihtoa. Noora syötti Akatemian käsien kautta palloa kuitenkin seinille ja mentiin ensimmäiseen kotijoukkueen eräpalloon, joka päättyi kotijoukkueen verkkovirheeseen. Patu teki kaksi vaihtoa myös kotijoukkueessa. VIerasjoukkueen #18 Kiira Tuominen syöttää kuitenkin pallon takarajasta yli ja varmistaa kotijoukkueelle erän 25-17.

2. Erä

Akatemia tulikin toiseen erään eri otteella kuin ensimmäiseen erään. Alku oli tasaväkinen. Akatemia otti vahvan otteen erän alkuun ja johti erää jo 4-7, kun Patrik päätti puuttua pelinkulkuun. Kiistottaret alkoivat osoittaa sähäkkyyttään, kun Ilona syötti iloisella ilmeellä palloa Akatemian kenttään ja kannusti joukkuetta hurmosfiilikseen. Ilonan syöttövuorolla kotijoukkue käänsi ottelun tasoihin. Julian passista Michaela onnistui hienosti satasessa ja pallo uppoaa kenttään. Peli oli tasainen jälleen. Nyt joka pallosta taisteltiin, molemmat joukkueet tehtailivat pisteitä vuorotellen. TIlanteessa 17-14 salolaisten valmentaja Janne Harju otti aikalisän. Kiistottaret ottivat pelin haltuunsa, 19-15 ja Patu vaihtoi Alisan tilalle Sandran. Samoin Venla pääsi syöttövuoroon 20-15. Akatemiassa vaihtui myös kaksi pelaajaa. Ote oli kuitenkin kotijoukkueella ja vaihtoruletissa vaihdettiin jälleen kaksi pelaajaa. Salolaiset kirivät pisteitä ja tilanne tihenee 22-20. Ilona syötti kotijoukkueelle pisteitä ja ensimmäinen eräpallo oli varma. Kiisto voitti toisen erän 25-21.

3. Erä

Erän alku oli jälleen tasainen, molemmat joukkueet ajoittain onnistuivat ja taas tekivät myös virheitä. Michaela sai muutamaan otteeseen mainioita passeja Julialta eikä erehdy niistä paikoista, tilanne 8-7. Vierasjoukkueen valmentaja Janne otti erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 11-7. Kotijoukkueessa tehtiin vaihto keskitorjujan paikalle. Uusi aikalisä vierasjoukkueelle pyydettiin ja vihellettiin tilanteessa 15-9. Salolaiset tekivät myös kahden pelaajan vaihdot. Kotijoukkue teki myös yp puolella vaihdon. Kiistottaret ottivat vaihtopelaajia lisää kentälle ja kotijoukkueen kone vetää pisteitä kotiinpäin ja tilanne oli jo 21-13. Keltainen kortti tilanteessa 22-15 annetaan pelin viivyttämisestä salolaisille. Kotijoukkue vei ottelun vahvalla otteellaan 25-17.

Parhaiksi pelaajiksi ottelussa valittiin Akatemian joukkueesta #18 Kiira Tuominen ja kotijoukkueesta Endress+Hauser Oy:n kummipelaaja #1 Ilona Raitis. Seuraava kotiottelu Variskalla pelataan 28.11. klo 16, jolloin vihreän paidan pelaajia vastaan saapuu Lempo-Volley Lempäälästä.