Kotiottelussa voiton vei Rantaperkiön Isku!
SeuraJulkaistu: 17.10.2021 21.45

LP Kiisto - Rantaperkiön Isku 1-3 (18-25, 23-25, 25-16, 11-25)

1. Erä

Joukkueet aloittivat pelin molemmin puolin tunnustellen ja tasaisesti eteni ensimmäinen erä. Pistepörssissä korkealla tällä hetkellä molemmista joukkueista ovat yleispelaajat Kiistolta Alisa Mansikka-Aho ja Iskulta Tiia Virta sekä hyökkääjät Noora Rasinperä ja Karoliina Viitaniemi. Isku otti pienen etunojan tilanteessa 8-10 ja Patrik päätti ottaa tilanteen haltuun. Iskun passari Carina Lehto teki pelin tässä vaiheessa omia pisteitä omilla ratkaisuillaan ja Kiistottarien keskikentästä löytyi tyhjää tilaa. Isku johti jo 9-12. Iskun jujut upposivat Kiistottarien kenttään ja kotijoukkueen päävalmentaja halusi ottaa jälleen ohjat käsiin tilanteessa 11-16. Kiistottaret pitivät perää eivätkä saavuttaneet Iskua, joten Eveliina otettiin syöttövaihtoon. Piste meni kuitenkin Iskulle ja tilanne jo 15-20. Kotijoukkueen peli oli hieman tolaltaan, syötöt eivät oikein onnistuneet. Isku löysi Kiistottarien kentästä tyhjät paikat ja iski niihin voittaen ensimmäisen erän pistein 18-25.

2. Erä

Erän alku näytti jatkuvan siitä, mihin edellisessä erässä lopetettiin. Kiistottaret tekivät muutaman syöttövirheen, kunnes Venla Kujala astui syöttäjän paikalle. Kiistottaret vetivät uuden vaihteen päälle ja palasivat omaan tuttuun pelityyliinsä. Kotijoukkueen johtoasemassa 8-4 vastustajan päävalmentaja otti aikalisän ja seuraavassa pelitilanteessa Karoliina pisti pisteen Kiistottarien pisteputkelle. Isku kuroi kotijoukkueen johdon kiinni ja kotijoukkueen aikalisän aika oli tilanteessa 9-8. Isku eteni vahvasti omassa pistejahdissaan ja uusi aikalisä heti perään 10-12. Tästä Kiistottaret sisuuntuneena pitivät pintansa ja avasivat hienoisen oman pistejohtonsa. Erää mentiin todella tasaisesti. Kiistottaret sortuivat kuitenkin omiin virheisiin ja Isku johti erää jo 18-22. Julia Junila kuitenkin syötti Iskua seinille ja erätilanteessa 23-24 Isku otti aikalisän, joka puri ja Isku voitti erän 23-25.

3. erä

Pitkän erätauon jälkeen tiivis pelitunnelma jälleen jatkui. Kiistottaret aloittivat hyvällä pelivireellä, periksi ei annettu. Kotijoukkueen päävalmentaja otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 5-8, #vihreäsydän! Kiistottaret pysyivät jatkuvasti muutaman pisteen Iskun perässä. Tilanteessa 13-12 Isku suoritti ensimmäisen tämän erän vaihdon ja Alisan vuoro oli syöttää. Erä tasoittui jälleen 14-14. 16-14 Isku otti aikalisän, kun Venlan upea syöttö uppoaa vastustajan kenttään. Vastustaja pakotettiin ottamaan toinen aikalisä perään tilanteessa 19-15, kun Kiistottarien hyökkäykset onnistuivat. Kotijoukkueen hurmos jatkuu ja erä päättyi kotijoukkueen palloiloitteluun 25-16.

4. Erä

Tasaisena alkoi jälleen erän alku. Isku tuli vahvasti erän alkuun tehden hienoisen pistejohdon ja kotijoukkueen ensimmäinen aikalisä oli totta tilanteessa 2-5. Kaikki mahdollisuudet ottelun viemiseen viiteen erään oli kotijoukkueella, kunhan hyökkäykset ja puolustus palaisivat Variskan kentälle. Uusi aikalisä oli pakollinen kotijoukkueelle tilanteessa 3-9, Isku jyrää. Pistejohto venyi jo 6-15 tilanteeseen ja Kiistossa tehtiin vaihtoja. Passari ja hakkuri vaihdettiin. Nyt tähän tilanteeseen tarvittiin kotiyleisön kannustusta. Kannustuksen ja Michaelan syöttöputken turvin Kiistottaret kuroivat piste-eron jo viiteen pisteeseen ennen Iskun aikalisää tilanteessa 11-16. Isku kuitenkin löysi sisäisen tiikerinsä ja tamperelaiset veivät erää johtaen 11-20. Eräpallotilanteeseen edettiin Iskun johdolla ja Isku osoitti sarjataulukossa paikkansa voittaen erän 11-25 ja koko ottelun 1-3.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Rantaperkiön Iskulta #13 Karoliina Viitaniemi ja kotijoukkueelta Wester Contractin kummipelaaja #2 Julia Junila. Julian haastattelu pelin jälkeen.

LP Kiiston N1:n seuraava kotiottelu pelataan Variskan lentopallopyhätössä la 30.10. klo 16, jolloin vastustajaksi asettuu Riemu Jyväskylästä. Tervetuloa lehtereille!