LP Kiiston naisten ykkössarjajoukkueen ensimmäisen vuoden tarina kaudelta 2020-21
SeuraJulkaistu: 21.04.2021 00.00

LP Kiiston naisten ykkössarjajoukkueen ensimmäisen vuoden tarina kaudelta 2020-21

Olipa kaudella 2020-21 vaasalainen lentopallotarina

Kuka olisi uskonut viime vuonna tähän aikaan, että missä ollaan nyt, kun maailmassa ja pikkuruisessa Suomessakin ryvettiin uuden alkaneen pandemian kourissa. Kiistonaisten kakkossarjajoukkueen pelit olivat tyssänneet seinään ja ajateltiin, että syksyllä kaikki on taas normaalisti.

Keväällä 2020 päävalmentaja pyysi seurajoukkoja kasaan pohtimaan, mihin ollaan valmiita kauden 2020-21 alkaessa. Tehtiin päätös siitä, että haetaan ykkössarjapaikkaa muutaman muun seurajoukkueen lisäksi. Niin vain onnistuttiin täyttämään kriteerit ja paikka aukesi lentopalloliitolta. Seurassa oltiin heti valmiita tukemaan joukkuetta ja tekemään tarvittavia taustatöitä, kun samalla päätettiin viedä seuraa myös kaikin muunkin tavoin eteenpäin. Ensimmäiset pelaajasopimukset julkaistiin tähän aikaan viime vuonna ja uusia sopimuksia solmittiin pitkin kesää.

Päävalmentaja kertoi kauden loppumetreillä, että joukkue oli itse asettanut tavoitteekseen pääsyn pudotuspeleihin eli kahdeksan parhaan joukkoon. Syksyllä kauden alkaessa pystyttiin järjestämään kotiottelu yleisön läsnäollessa ja LP Kiisto on pitänyt koko kauden yleisöennätystä hallussaan, 240 katsojaa. Toisessakin kotiottelussa oli 160 katsojaa, kunnes koko kauden ajan ottelut suljettiin yleisön läsnäololta. Eikä missään vaiheessa valitettavasti kahdeksatta pelaajaa ollut lehtereillä taputtamassa ja kannustamassa omaa väriämme.

Syksyn mittaan elettiin tiukkaa aikaa, joukkue päätti yhdessä pandemian jyllätessä asettaa itsensä vapaaehtoiseen karanteeniin, jotta pystyttäisiin mahdollisuuksien mukaan pelaamaan otteluita turvallisesti. Ykkössarjan työryhmällä suuret rattaat raksuttivat, miten mahdollistettaisiin taloudellisen tilanteen tasapaino yleisökadon rasittaessa kassaa kuten muillakin urheiluseuroilla. Jossakin lamppu syttyi. Päätettiin ottaa asiasta selvää ja mahdollistaa striimauksen välityksellä otteluiden välittäminen kannattajille. LP Kiisto on ollut ykkössarjassa myös ainoa joukkue, joka on tehnyt otteluennakoita valmentajalta sekä parhaiden pelaajien haastatteluita suuren maailman malliin.

Kevään korvilla sarjatilanne alkoi näyttää siltä, että ehkä joukkueella on mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin. Muutamia tiukkoja superviikkoja kevään aikana on pelattu, kun joukkueen jojo Marjut on saanut pistää Magic Fingerinsä peliin ja sovitella syksyltä siirtyneitä pelejä joukkueen kalenteriin. Jännittäväksi keväällä tilanteen teki 3.4. vieraspeli Raisiossa, kun Kiistottaret näyttivät todelliset hiuksensa ja voittivat lehdistönkin sanoin yllättäen runkosarjan kakkoseksi tulleen Raision Urheilijat. Sillä hypetyksellä elettiin monta päivää, koska se tarkoitti paikkaa välieriin eli neljän parhaan joukkoon. Välieräpelit menivät myös upeasti ensimmäistä debyyttivuottaan viettäneellä joukkueella. Pitkälle päästiin eikä ollut liikaa paineita niskassa. Voidaan olla todella ylpeitä. Mainittavaa menestymisestä on myös se, että Kiistottarien Alisa Mansikka-aho oli ykkössarjan pistepörssissä kolmannella sijalla 333 pisteellä. Sandra Hautala löytyy 227 pisteellä sijalta 19. ja Veera Sandellkin 224 pisteellä sijalta 20.

Kausi on nyt saatu päätökseen ja koko Kiistottarien joukkue, taustatiimit ja muu seuraväki haluaa kiittää kaikkia uskollisia #vihreitäkannustajiaan ja sponsoreitaan menneestä kaudesta ja mukana elämisestä. Katseet on suunnattu jo tulevaan ja muistakaa seurata sivujamme Facebookissa ja Instagramissa. NÄHDÄÄN SYKSYLLÄ . Joukkue lähettää teille terveiset tämän videon kera.


Music: Jorge Quintero: 300 Violin Orchestra