19
MAR
10.00
B-pojat (2006-07), Pooliturnaukset

Kiisto - Kempele, Osva ja Isku  

Oulunsalo

B-pojilla vakuuttava A-pooli esiintyminen.

Kauden ensimmäiset pooliturnaukset pelattiin 19.11. Kiisto selvityi suoraan A-pooliin alkurankingin ja voitokkaan tasonmittausturnauksen ansiosta. Muut joukkueet A-poolissa: Oulunsalon Vasama, joilla joukkueen isoimmat tähdet ovat Kuukasjärven veljekset. Heistä vanhempi Ville on U18 maajoukkueen passari, hän pelaa kuitenkin Osvassa hakkurin roolia, sillä passarina häärii veljeksistä nuorempi Eeli, joka on U16 maajoukkueen passari ja pelaa myös tällä kaudella ykkössarjaa Osvassa varmasti sarjan nuorimpana pelaajana. Lisäksi joukkueesta löytyy myös 08-syntynyt yleispelaaja Kaapo Vanhatupa joka on ikäluokkansa ehdotonta eliittiä. Menneellä viikolla kirjasi maajoukkueleirillä kovimmat ulottuvuuslukemat vaikka leiriläiset olivat pääasiassa vuotta vanhempia.

Kempele: Viime kauden B-poikien kultajoukkue, josta puolet joukkueesta vanheni A-pojiksi. Kovia nimiä silti joukkueessa, yleispelaaja Aleksi Hännisestä on sanottu että on 06-syntyneiden paras pelaaja. Toinen yleispelaaja Mikko Määttä myöskin jo viime kaudella sarjan kovimpia laitureita samoin kuin Otto Parkkinen. Passari/libero/yleispelaaja Puhakka kuuluu myös 07-syntyneiden vakiomaajoukkuekalustoon.

Rantaperkiön Isku: Ennakkoon povailtu tämän kauden suurimmaksi mestarisuosikiksi. Kovaa pelaajaa löytyy joka paikalle. Laituri Mäenpää valittiin muunmuassa B-aluejoukkueiden tähtikentälliseen. Panu ja Mäkeläinen pelasivat pari viikkoa sitten u18 maajoukkueen turnauksessa.

Näistä lähtökohdista katsottuna Kiistolla oli edessään kova urakka, heillä ei u18 maajoukkueeseen valintoja ole osunut eikä edes aluekisojen tähdistöön. Ensimmäinen peli Iskua vastaan lähti kuitenkin mukavasti liikkeelle ja Kiisto vei erää miten tahtoi. Erä oli jo tilanteessa 24-19, mutta sitten tuli totaalinen blackout ja erä onnistuttiin häviämään 25-27. Joukkue kuitenkin tiesi mikä on homman nimi ja toinen erä hoidettiin samaan tyyliin ilman loppuerän sulamista 25-19. Kolmas tietysti tiukkaa vääntöä mutta Kiisto kuitenkin vähän niskan päällä ja voittaa erän 15-12. Kovimmat pistelukemat maajoukkuevalintojen ulkopuolelta Veeti Viljamaalle 11, perässä yhden vähemmän tehnyt serkku Viktor ja pari pinnaa vähemmän tehnyt veli Konsta.

Toisessa pelissä vastaan tuli Kempele joka pelasi tämän pelin ilman kovimpia tähtiä Hännistä ja Määttää. Kiisto sekoitteli hiukan pelipaikkoja, mm Konsta pelasi keskarina mutta kirjasi silläkin paikalla kovat pinnat 7. Myös Veeti, Ville ja Panu paukuttivat laitapaikoilta hyvin tehoja. Tuloksena selkeä 2-0 voitto Kiistolle.

Kolmas peli oli sitten kova vääntö jossa tuomarin tulkinnatkin hiukan lämmittivät Kiistolaisten hermoja. Osva hallitsi ekaa erää lähes kokoajan, Lopussa Kiisto pelasi laajalla rintamalla ja kuittasi erän 26-24. Toisessa kotijoukkue Osva pelasi todellisessa hurmoksessa ja Kuukasjärvi Ville paukutti pisteitä miten tahtoi. Osvalle erä 25-17. Kolmas oli kova taistelu, jonka Kiisto lopulta ratkaisi voitoksi lukemin 16-14.
Näin Kiiston tappiosarake näyttää edelleen nollaa, pelejä on kuitenkin keretty pelata tällä kaudella jo 11.

Seuraava B-poikien A-pooliturnaus pelataan Vaasassa Isolahdessa 10.12. Kiiston lisäksi mukana on Isku, Jyle ja Puma.

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista