C-pojat (2007-08), C-Pojat

Kiisto - Finaaliturnaus

Kuortane

C-pojat 5. sijalle SM- finaaleissa Kuortaneella 8.–10.4.​

Vaasan Kiiston C-pojat raivasivat tiensä sarjakaudelta SM-finaaliturnaukseen. Turnauksen alkulohkossa joukkue sai vastaansa JyLen sekä Kokkolan Tiikerit.

Ensimmäinen peli Kokkolan Tiikereitä vastaan meni suunnitelmien mukaan joukkueen esittäessä loistavaa syöttöpeliä. Pelin alku oli tasaista aina tilanteeseen 9–9 saakka, jonka jälkeen erä oli Kiiston hallintaa pistein 16–25. Toinen erä oli alusta alkaen Kiiston hallinnassa muutamasta omasta virheestä huolimatta. Erä Kiistolle lukemin 16–25 ja peli 2–0.

Toisessa pelissä Kiisto sai vastaansa JyLen, jota vastaan joukkue on pelannut kauden aikana muutamia kertoja. Kiiston hyvistä esityksistä huolimatta JyLe on vienyt nimiinsä kaikki erät. Peliin lähdettiinkin haastajana hyvällä asenteella. Pelipaikka vaihtui Kuortanehalliin, jossa joukkue ei ollut pelannut tai harjoitellut vielä ollenkaan. Olosuhteet olivatkin haastavat kirkkaiden valojen suhteen, mikä näkyi varsinkin joukkueen syöttöpelissä, kun palloa oli vaikea nähdä valojen takia. Ensimmäinen erä meni olosuhteisiin totutellessa JyLen viedessä erän selvästi nimiinsä 11–25. Toiseen erään lähdettiin uudella asenteella ja se olikin jo aivan toisenlaista tekemistä. Kiisto näytti osaamistaan ja erä eteni tasaisesti aina loppuun saakka. Lopussa JyLe vei kuitenkin erän nimiinsä 23–25 ja pelin 2–0.

Alkulohkon jälkeen Kiisto sai vastaansa tutun vastuksen Kriven Kristiinankaupungista. Peli ei pelillisesti ollut parasta esitystä kummaltakaan joukkueelta, mutta siitäkin huolimatta Kiisto pystyi tekemään sen mitä siltä odotettiin. Pelin ensimmäinen erä oli alusta alkaen Kiiston hallintaa ja tuloksena erävoitto numeroin 25–18.Toiseen erään Krive heräsi taistelemaan ja sai Kiiston tekemään paljon omia virheitä. Erää mentiin tasaisesti molempien saadessa hienojakin onnistumisia virheiden sekaan. Erä tiukasti Vaasalle numeroin 25–22 ja peli 2–0.

Välierään Kiisto sai vastaansa sarjakauden voittajan LPKn Kangasalalta. Erä alkoi tasaisesti, mutta 4–4 tilanteen jälkeen LPK otti pienen hallinnan pelistä vieden Kiistoa aina 18–10 tilanteeseen. Tästä alkoi Kiiston kiri, joka pakotti vastustajan ottamaan aikalisän tilanteessa 19–16. Tämäkään ei vielä auttanut, vaan Kiiston peli toimi edelleen ja pakotti vastustajan tekemään pelaajavaihtojakin. Kiisto taisteli itselleen eräpallon tilanteessa 24–25, jolloin vastustaja käytti toisen aikalisänsä. Eräpallo päättyi harmillisesti Kiiston omaan hyökkäysvirheeseen ja LPK käytti tämän hyödykseen voittaen erän tiukasti 27–25. Toinen erä käynnistyi tasaisesti kuten ensimmäinenkin erä, mutta hyvän alun jälkeen Kiisto sortui jälleen omiin virheisiin vastustajan ottaessa etumatkaa. Toinen erä osoitti, miksi LPK on voittanut kaikki pelinsä kauden aikana, ja kokemus ja vahvuus vei erävoiton selvin numeroin 25-14 ja pelin 2-0. Kiisto oli kuitenkin näyttänyt kaikille vaarallisuutensa pystyen antamaan näinkin kovan vastuksen.

Sunnuntaina edessä oli välierät sijoista 5–8. Ensimmäisessä pelissä vastaan saapui Lempo Lempäälästä. Lempoa vastaan Kiisto oli pelannut kerran aiemmin kauden aikana, ja tuolloin Lempo oli Kiistoa vahvempi. Nyt oli siis uusintaottelun aika. Peli oli tasainen alusta alkaen, kuten odottaa sopikin. Lempon peli on tunnetusti tasaista ja he tekevät vain vähän omia virheitä. Lempo sai otettua pienen etumatkan erän alkuun Kiiston sortuessa omiin virheisiin. Tilanteessa 4–8 Kiisto keräsi taas oman pelin kasaan ja passari alkoi levittämään peliä hajottaen vastustajan torjuntaa ja puolustuspeliä Kiiston kiriessä tasoihin ja ohi aina tilanteeseen 14–9. Tässä vaiheessa Lempo otti aikalisän ja sai murrettua Kiiston vireen. Lempo nousi tasoihin tilanteeseen 17–17, jonka jälkeen erää mentiin tasatahtiin ja erä ratkottiin jatkopalloilla. Erävoitto Kiistolle numeroin 26–24. Toinen erä mentiin aluksi tasatahtiin, mutta Lempo sai kirin päälle ja otti kaulaa Kiistoon aina tilanteeseen 12-17 asti. Tässä vaiheessa Kiisto sai taas uuden vaihteen silmään ja aloitti hurjan takaa-ajon. Kiisto nousi tasatilanteeseen 20–20 ja jatkoi hyvää esitystä erän loppuun asti ottaen lopulta erävoiton numeroin 25–22 ja pelin 2–0.

Turnauksen viimeiseen otteluun sijoista 5–6 Kiistoa vastaan asteli PuMa C1 Helsingistä. PuMa oli pelannut sarjakaudella kerran Kiistoa vastaan ja peli oli todella tasainen Kiiston viedessä pelin tiukasti 2–1. Luvassa oli siis jälleen tiukka ottelu. Ottelu alkoikin todella tasaisesti aina tilanteeseen 10–10 asti PuMan ollessa hienoisessa johdossa. Tämän jälkeen Kiisto alkoi jakelemaan passia koko kentän leveydeltä saaden hyökkäyksistä pisteet kotiin. PuMan aikalisäkään ei auttanut vastustajaa, vaan Kiisto karkasi aina 20–15 johtoon. Tämän jälkeen PuMa teki vaihdon ja pääsi takaisin peliin hetkeksi nousten tilanteeseen 23–21, mutta Kiisto näytti vahvuutensa ja vei erän 25–22. Toisessa erässä Kiistolla ei onnistunut mikään eikä joukkue päässyt kunnolla peliin mukaan koko erän aikana vastustajan hallitessa peliä erän alusta loppuun asti vieden erän luvuin 15–25. Erätauon aikana Kiiston valmennus painotti joukkuetta pelaamaan jälleen yhdessä ja nauttimaan pelistä. Kolmas erä alkoikin Kiiston hallinnassa pakottaen vastustajan omiin virheisiin. Joukkueiden tasaisuus kuitenkin näkyi ja PuMa nousi jälleen tasoihin tilanteeseen 7–7. Tämän jälkeen Kiisto päätti ottaa erän ja ottelun omaan hallintaan ja puoltenvaihdon jälkeen näytti vastustajalle vahvuutensa vieden erävoiton numeroin 15–12 ja ottelun 2–1. Voiton myötä Kiiston loppusijoituksena 5. sija turnauksessa.

Turnauksen poikien All Stars joukkueeseen valittiin toisena yleispelaajana Vaasan Kiiston Viktor Viljamaa. Onnea Viktorille!

Kokonaisuutena turnaus oli Kiiston osalta todella hyvää tekemistä ja joukkue kasvoi ja kehittyi valtavasti näiden kahden päivän aikana. Peleissä nähtiin todella upeita torjuntavoittoja, pitkiä syöttöputkia sekä hyvää puolustuspeliä ja ennen kaikkea joukkuepeliä. Joukkue voitti kaikki ne ottelunsa, jotka olivat etukäteen tarkisteltuna voitettavissa ja myös hävityissä peleissä pystyimme haastamaan sekä uuden Suomen mestarin että hopeajoukkueen paremmin kuin muut joukkueet.

Valmennus kiittää kaikkia pelaajia, kannustajia sekä tukijoita kuluneesta kaudesta. Tämä on ollut todella upea kausi! Tästä matka jatkuu vielä aluemestaruusturnaukseen, joka pelataan 7.5. vielä määrittelemättömässä paikassa. Siellä joukkueella on tavoitteena hakea mestaruustitteli Vaasaan.