Otteluraportti pudotuspelien 1.kierroksen toisesta RaLepa-ottelusta
Julkaistu: 05.03.2018 00.00

RaLepa - Kiisto1 2-3 (23-25,25-15,21-25,25-23,5-15)

Matkaan lähdettiin ainoastaan yhdeksän pelaajan voimin. Meidän ensimmäinen pidempi pelireissu Raaheen venyi todellakin pitkäksi. Peliin lähdettäessä homman nimi oli selvä. Voitolla sunnuntaiksi vapaapäivä ja paikka puolivälieriin kahdeksan parhaan joukkoon. Häviö tietäisi pitkää kotimatkaa yötä vasten ja kolmatta, ratkaisevaa, peliä heti seuraavana päivänä.

Ensimmäiseen erään lähdettiin seitsikolla: Elina, Jenni, Alisa, Jenna, Mailis, Jessica ja liberona Maria. Syöttövaihdossa myös Julia pääsi kentälle. Jo ensimmäinen erä näytti, ettei kotijoukkue Raahe ole todellakaan luovuttanut jatkopaikan suhteen. He olivat parantaneet peliään huomattavasti. Meidän onneksemme treenisalilla vietetyt tunnit sekä vastustajan muutamat virheet siivittivät meidät erävoittoon 23-25.

Sama seitsikko ja toinen erä. Teimme jatkuvasti asioita väärin ja tulos sen mukaista. Kaikki kunnia kotijoukkueen hyvälle ilmeelle ja vahvalle pelaamiselle jokaisella osa-alueella. Julian tultua Jennin tilalle passaamaan joukkueen ilme piristyi hieman. Tämä riitti kuitenkin vain erälukemien kaunisteluun. Erä raahelaisille hurjin lukemin 25-15.

Pitkän erätauon jälkeen voimasuhteet eivät tuntuneet muuttuvan alkuerän perusteella. Julia jatkoi pirteän passipelinsä ansiosta myös kolmannessa erässä ja Jennin vuoro oli tulla tekemään vahva syöttövaihto. Meidän joukkueen vahvuus todistettiin tässä erässä. Takaa-ajajan asemasta nousimme erävoittoon hyvin pelanneiden Mailiksen ja Marian johdolla. Erävoitto meille 21-25.

Neljäs erä ja sama seitsikko sekä tietenkin Jennin syöttö- ja puolustusvaihto. Erä oli tasaista vääntöä alusta loppuun. Kotijoukkue oli kuitenkin ratkaisuhetkillä pallon mitan vahvempi vieden erän 25-23.

Ratkaiseva viides erä käynnistettiin kovalla sykkeellä ja tutulla seitsikolla. Heti alusta alkaen emme antaneet vastustajille mahdollisuutta viedä peliä, vaan rikoimme heidän vastaanottoaan rohkealla syötöllä. Emme selvästikään halunneet pelata enään sunnuntaina, vaikka kotijoukkuuen kuuluttajakin jo uumoili raahelaisten matkaa Vaasaan seuraavalle päivälle. Erä selkein lukemin meille 5-15 ja joukkueen riemu sekä helpotus oli käsin kosketeltavaa.

Pitkä taistelu, joka kesti kaikkineen melkein kolme tuntia. Näin jatkuu meidän soturien tie kohti seuraavia pudotuspelejä ja raahelaisten aika oli päättää kakkossarjakausi hienoon taisteluun. Potentiaalinen porukka, joka varmasti tulee taistelemaan vielä aikuistensarjoissa myöhemminkin. Seuratkaahan Kiiston nettisivuja ja facebooksivuja sekä meidän instagramia, niin pysyt mukana otteluaikatauluista. Jokaisen kannustusta tarvitaan, kun pelit kovenevat!

Loppuun vielä mainittakoon, että omien sanojensa mukaan Mailis sai uransa ensimmäisen keltaisen kortin kyseisessä pelissä.