C-pojat (2007-08), C-Pojat

Kiisto - YJ, Raision Loimu1, Lempo

Raisio

C-poikien SM-sarjan neljäs poolikierros 15.1.2022

Vaasan Kiiston C-poikien neljäs pooliturnaus oli B- pooli, joka pelattiin Raisiossa. Vaasan Kiisto ja Ylihärmän Junkkareiden C-pojat olivat samassa poolissa ja päättivät tehdä yhteisen turnausmatkan säästäen kuluissa sekä pitäen yllä hyvää yhteistyön henkeä.

Matkaan lähtö ei tällä kertaa sujunutkaan aivan mutkitta, vaan Covid-19 meinasi sotkea matkasuunnitelmia oikein urakalla. Loppujen lopuksi saimme kuitenkin kaikki pelaajat matkaan, kunhan kaikki olivat ensin tehneet negatiiviset Koronatestit, jonka jälkeen pääsimme matkaan Koronaturvallisesti.

Seurue matkasi pikkubussilla ja bussissa riitti tunnelmaa ikivihreiden iskelmien soidessa koko matkan. Raisiossa majapaikan tarjosi Hotelli Loimu, jonka uudet tilat tarjosivat hyvän yösijan sekä maittavan aamupalan.

Pelipaikalle saavuttiin aamulla hyvissä ajoin ja ensimmäinen peli olikin seurueen keskinäinen peli heti aamu kymmeneltä.

Ensimmäinen erä alkoikin vanhaan malliin Kiiston viedessä erää 7–3 tilanteeseen, mutta sen jälkeen oma peli hieman herpaantui eikä saatu vastaanottoa ja hyökkäyspeliä toimimaan. Erä annettiinkin hieman helpolla YJlle 19–25. Toiseen erään lähdettiin sitten uudella asenteella ja erä olikin Kiistolle jo 11–3, jolloin YJ otti aikalisän. Aikalisän turvin YJ sai rikottua Kiiston syötön ja aloitti hurjan takaa-ajon. Erä päättyi kuitenkin Kiistolle selvin numeroin 25-15. Kolmas erä alkoi kahden aikaisemman erän tavoin Kiiston hallinnassa 7-1 tilanteeseen asti, jonka jälkeen Kiisto sortui taas helppoihin virheisiin. Erässä mentiinkin aina 13–13 tilanteeseen asti, jolloin Kiisto otti aikalisän. Aika lisä ei tuonut toivottua etua vaan YJ otti seuraavan pisteen ja pääsi ottelupalloon käsiksi. Kiisto ei kuitenkaan antanut periksi vaan tasoitti pelin 14–14 ja vei seuraavat kaksi palloa nimiinsä ja samalla ottelun 2–1.

Seuraavaa ottelua varten Kiisto joutui vaihtamaan koulua ja sai samalla noin 300 m happihyppelyn. Vastaan Kiisto sai Lempon. Lempoa vastaan ottelu oli kaikin puolin todella tasainen ja ensimmäistä erää mentiin melkein tasatahdissa aina 17–17 tilanteeseen asti. Koko erän aikana Kiisto ei päässyt esittämään omaa osaamistaan vaan varmasti joka alueella pelannut Lempo sai Kiiston virheiden turvin erän itselleen 25-20. Toinen erä oli Kiiston osalta yhtä vaikean tuntuista kuin ensimmäinenkin ja tasaisesti edennyt erä oli jo tilanteessa 22-22, jonka jälkeen Lempo sai yliotteen ja vei erän toisen erän luvuin 25-22 sekä koko pelin 2-0.

Kolmannessa pelissä Kiisto sai vastaansa kotijoukkueen Loimu1 joukkueen. Pelin ensimmäinen erä oli Kiistolle samalla tavalla jähmeä kuin päivän edellisetkin pelit. Erä oli tasainen, vaikkakin vastustaja sai suurimman osan pisteistään Kiiston tekemistä virheistä. Erä menikin tilanteesta 24-24 jatkopalloihin, jotka Loimu vei nimiinsä lopulta 27-25. Toinen erä olikin Kiiston ensimmäinen erä jossa ei päästy mukaan alussa ollenkaan ja erä oli Loimulle jo 10-3, ennen kuin Kiisto heräsi mukaan peliin. Vaikka matka takaa oli pitkä kiri Kiisto erän aina tilanteeseen 22-22, hyödyntäen Vikin vahvaa hyökkäystä. Peli kuitenkin päättyi lopulta Loimulle erin 2-0.

Turnauksesta jäi käteen siis yksi voitto ja kaksi tappiota ja matka jatkuu edelleen B- poolissa. Seuraava turnaus pelataan helmikuun alussa Jyväskylässä, jossa vastaan tulee Jyle, KaPo CP sekä PuMa C1. Tappioista huolimatta matka Raisioon oli antoisa ja ennen kaikkea hauska, kun sen sai tehdä yhdessä YJn kavereiden kanssa.

Nyt lisää treeniä alle ja Jyväskylästä lähdetään hakemaan varmaa paikkaa finaaliturnaukseen.