B-pojat aloitti kautensa väkevästi
Julkaistu: 08.10.2022 21.37

Viime kausi päättyi B-pojilla sm-finaalien pronssiottelutappioon. Tuosta joukkueesta kaksi pelaajaa vanhentui sarjasta ulos, kaksi pelaajaa lopetti, kaksi vaihtoi joukkuetta mutta tilalle saatiin lähiseuduilta 4 uutta pelaajaa sekä yksi Kiiston C-pojista. Joten joukkue uudistunut paljon, mutta runko on joukkueessa sama.
Ensimmäinen tasonmittausturnaus alkoi b-pojilla vahvasti, pelattiin samassa lohkossa Kriven, Jylen, YJ:n ja Tiikerien kanssa. Ennakkoon oletettiin Jylen olevan kovin vastus, olihan joukkueen nimilistoilla Lännen b-poikien ykkösjoukkueesta peräti kuusi pelaajaa. Kiiston vastaava lukema oli 4.
Turnaus eteni Kiiston lähes näytösmäiseen tyyliin voitoista toiseen selkein lukemin. Kiisto pelasi hyvin vaihtelevin kokoonpanoin ottelut ja kaikki saivat kivasti peliaikaa.
Viimeinen ottelu Jyleä vastaan oli selkeästi kovin. Jyle pelasi siinä turnauksen parasta peliään Matias Siika-ahon järkevän hyökkäyspelin ja Viljami Mäyrän hyvän puolustuspelin turvin, johtaen ensimmäistä erää jo 14-9. Siinä kohtaa Kiiston päävalmentaja joutui turvautumaan ensimmäistä kertaa aikalisään koko turnauksessa. Tästä hätkähti ilmeisesti Viljamaa veljesserkuskolmikko, sillä seuraavista 16 pisteestä tämä kolmikko teki 13. Erä Kiistolle 25-23 ja Jylen selkäranka saattoi hiukan narahtaa.
Toinen erä lähti heti kääntymään Kiistolle, jota se johti koko erän. Ottelun erityismaininta tulee ottelupallossa Daniel Frilundille näyttävästä tiikeripuolustuksesta ja siitä seuranneesta jatkohyökkäyksestä Veeti iski Panun passista Kiiston voittoon.
Turnausvoitto siis puhtaalla pelillä. Kolmen viikon päästä jatkuu vielä toisella samanmoisella turnauksella samojen joukkueiden kesken. Yhteispisteillä lohkovoittaja jatkaa sitten A-pooliin. Seuraava turnaus siis 29.10 Kristiinan"Jussiahosen"kaupungissa.