Esittely
Ottelutilastot
Kiisto - JyväsLentis
2020-2021 - Naisten edustusjoukkue - 1-sarja
Klo 16:00 Variska
15
Mar

Otteluraportti Kiisto-JyLe 15.11.


Kiisto - JyLe 3-2 (25-22, 22-25, 25-22, 23-25, 15-13 )

Vuoden harmaimman päivän jälkeisenä sunnuntaina oli hyvä vaihtaa vapaalle ja keskittyä seuraamaan hyvää lentopalloa kun Vaasan Kiisto sai vieraakseen JyLe:n Jyväskylästä. Edellinen kamppailu Jyväskylässä oli kauden tasaisin, mikä enteili tasaista vääntöä myös Variskan hornankattilassa. Ensimmäinen erä etenikin vuorovedoin molempien joukkueiden esittäessä parasta osaamistaan. Erän ensimmäisen ässän syötti Veera Sandell, jonka myötä Kiisto sai uuden vaihteen päälle ja hienoisen etumatkan. Alisa Mansikka-ahon näyttävän vastapallohyökkäyksen jälkeen Kiisto johti jo 12-8, mistä JyLe hieman sisuuntui ja kampesi itsensä aina tasatilanteeseen 13-13 asti. Tässä vaiheessa Kiiston valmentajavelho Patrik Ojaniemi otti joukkueensa ensimmäisen aikalisän. Päätös oli oikea, sillä pienen juomatauon jälkeen Kiisto otti jälleen johtoaseman. JyLe kuitenkin jatkoi hyviä otteitaan Tuuli Kukkosen ja Veera Ravealan hyökkäyksillä ja pääsi jälleen kahden pisteen päähän, mutta Kiiston vielä paremmat otteet riittivät ja kotijoukkueen johto piti. Pallot paukkuivat molempien joukkueiden toimesta ihan rajan tuntumaan, mutta lopulta Kiisto oli parempi pistein 25-22.

Toinen erä jatkui siitä mihin edellinen päättyi, oli pitkiä palloralleja ja molemmat joukkueet hakivat mahdottomilta tuntuvia palloja takaisin peliin. Varsinkin Kiiston Maria Naaskon käsi ehti pallon ja lattian väliin aina kun tuomari jo veti henkeä pilliin puhaltamisen merkiksi. Pisteitä jaettiin vuorovedoin, kunnes erän puolessa välissä Kiiston kone alkoi yskiä ja JyLe pääsi muutaman pisteen johtoon. JyLe:n Jenna Laaksonen lisäsi Kiiston ahdinkoa hankalilla aloitussyötöillään, eikä Kiisto millään meinannut saada peliään käyntiin. JyLe:n johtaessa jo 16-10 valmentaja Ojaniemi kaivoi kikkakirjastaan taas aikalisään oikeuttavan kortin, antoi tarkoin valitut palautteet joukkueelle sekä lähetti naiset takaisin kentälle. Tästä Kiisto saikin jälleen uutta virettä ja ero kaventui parhaimmillaan kahteen pisteeseen. Tilanteen ollessa 19-22 Kiiston passari Julia Junila asteli syöttöruutuun ja pian tilanne olikin jo 21-22. Valitettavasti Kiiston hyvä loppukiri ei kuitenkaan riittänyt vaan JyLe vei toisen erän ensimmäisestä erästä tutuin lukemin 22-25.

Pitkä tauko oli takana ja käärmekeitot juotu pukukopissa. Kolmas erä vihellettiin käyntiin ja jälleen pisteet jaettiin hyvän matkaa vuorotahtia, kunnes JyLe:n varmat otteet hyökkäyspäässä yhdistettynä Kiiston harmittaviin syöttövirheisiin siivittivät Jyväskylättäret hienoiseen johtoon. Tilanteessa 4-8 Patu viritti klassisen aikalisäansansa, johon JyLe:n syöttö tällä kertaa sokeasti astui ja Kiiston syöttövuorolla Sandra Hautala nappasi pisteen Kiistolle. JyLe:n vahva hyökkäysvoima Tuuli Kokkosen johdolla oli kuitenkin tuhoisaa ja Kiiston puolustus ei sillä kohtaa oikein saanut rajan suuntaan tulevia palloja ylös. Pallohan on kuitenkin pyöreä ja välillä se pomppi myös Kiistolle suotuisasti, joten Kiisto saikin pelistä taas paremmin kiinni. Tilanteessa 10-10 JyLe oli pakotettu aikalisään, jonka jälkeen jälleen nähtiin pitkiä palloralleja ja yleisöä hellittiin jännittävillä tilanteilla. Pisteitä jaettiin taas vuorotellen, kunnes tilanteessa 15-17 Sandra Hautala otti näyttävän yksilötorjunnan ja jatkoi itse syöttöruutuun. Tilanne oli siis hetkessä tasan. Lentopalloa parhaimmillaan! Tilanteessa 19-19 asteli Julia Junila syöttöruutuun ja syötti tapansa mukaan lievästi sanottuna pahan syötön ja siis piste Kiistolle. Jälleen oli JyLe:n pakko ottaa aikalisä, mutta Juliaan ei aikalisäkirous kuitenkaan purrut vaan pahojen syöttöjen putki jatkui tärkeässä paikassa. Kun henki oli päällä, Kiistoa ei pysäyttänyt enää mikään. Siispä erä Kiistottarille jo tutuin lukemin 25-22.

Neljäs erä saatiin käyntiin ja sehän tulisi päättymään 25-22, mutta epäselvää oli ainoastaan se, kumpi voittaa. Kiisto aloitti joka tapauksessa vahvasti ja nappasi erän ensimmäisen pisteen. Erä alkoi tuttuun tapaan tasaisesti, sillä molemmat joukkueet hyökkäsivät päättäväisesti mutta puolustivat vähintäänkin yhtä tarmokkaasti. Pallo kuoli useimmiten torjunnan käsistä karanneena tai mennen suoraan viivan yli. Kiisto käytti vaihtopelaajia JyLeä aktiivisemmin ja sai pidettyä energiat kentällä koko ajan korkealla. JyLe kuitenkin taisteli ja Kiiston osin haparoidessa vieraat saivat hieman onnekkaastikin johtoaseman kun erästä oli pelattu jo puolet. Tilanteessa 11-14 Patrik Ojaniemi turvautuu jälleen aikalisään, mutta tällä kertaa aikalisä ei tuonut toivottua tulosta ja JyLe:n Tuuli Kukkonen jatkoi pahoja syöttöjään. Kiiston naiset olivat kuitenkin päättäneet tehdä tästä kunnon taistelun ja kirivät tasoihin - tilanne 15-15. Kovia pommeja jaeltiinkin puolin ja toisin. Erittäin viihdyttävää lentopalloa toisin sanoen ja tilanne tasan 18-18. Kynnet alkoivat olla syötynä jo ensimmäistä niveltä myöden kun jännitys oli huipussaan ottelun edetessä piste pisteeltä tasaisissa merkeissä. Tasatilanteessa 21-21 Jyle sai ässän Kiiston kannalta pahaan aikaan. JyLe:n Veda Mansikkaviita jatkoi pahoja syöttöjään ja Kiistolla oli siinä vaiheessa vaikeuksia saada palloja ollenkaan passarille. Tilanne 22-24 (toivottavasti alun ennustus ei toteudu) mutta sitten tuli piste Kiistolle. Tilanteessa 23-24 sattui syöttövirhe Kiiston päässä ja erä meni kuin menikin JyLe:lle. Voi pahus.

Nitropurkki piti kaivaa naftaliinista, kun viides ja ratkaiseva erä vihellettiin käyntiin. Erän alun sai taas kopioida edellisten erien raporteista, sillä todella tasaista oli. Kumpikaan joukkue ei lähtenyt viimeiseen erään ns. takki auki vaan keskittyminen oli aistittavissa kaikessa tekemisessä. Myöskään alun iloista ilmettä ei juurikaan näkynyt vaan katse oli tuimasti pallossa. Erän puolessa välissä vaihdettiin kenttäpuolet. Tilanteessa 9-9 peli oli äärettömän tasaista, ehkä hieman jopa varovaista, molemmilta joukkueilta. Se joukkue, jonka rohkeus riittää, tulisi selvästi viemään pelin. Paremmuudella ei sinänsä ollut enää merkitystä ja 9-11 tilanteessa Patun aikalisä puraisi jälleen, sillä JyLe:ltä tuli syöttövirhe ja Eveliina Haapoja Kiistolta vastasi ässällä. Tilanteessa 12-12 Kiiston syöttövuorolla Julia Junila laittaa pahan mutta JyLe saa ihmeen kaupalla keskihyökkäyksen kenttään. Hirvittävän pitkän pallorallin päätteeksi seuraava piste lipsahti onnekkaasti JyLe:lle ja tuloksena oli ensimmäinen ottelupallo. Kiiston joukkue taisteli kuitenkin tärkeän pisteen ja tasoitti pelin. Siitä seurasi Kiiston syöttövuoro ja mitä teki Venla Kujala - hän syötti ässän! Sitten oli ottelupallo Kiistolla ja Venla jatkoi taas pahalla syötöllä, josta pallo saatiin heti takaisin Kiistolle - ja illan päätti Veera Sandell todella näyttävällä kakkospaikan lyönnillä, kuten vain hakkurille sopii. Näin voitetaan peli. Hienoa Kiisto!

Suuret ja sydämelliset kiitokset myös hienolle yleisölle! Olette todella se ylimääräinen kenttäpelaaja.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Naisten edustusjoukkue
«  Kesäkuu   »