Härmä-sali

Otteluraportti AK – Kiisto1 4.2.

AK – Kiisto1 0-3 (22-25,13-25,11-25)

Tänään kiistolaiset suuntasivat Alahärmään pelaamaan. Tavoitteena oli saada pelistä suoraan kolme pistettä, jotta lohkovoitto saataisiin varmistettua ja ykköspaikka pidettyä.

Ensimmäiseen erään lähdettiin seuraavanlaisella kokoonpanolla: Julia passarina, Jenna ja Milla keskareina, Jessica ja Janette yleispelaajina, Mailis hakkurina ja Maria liberona. Peli alkoi erittäin haastavasti Kiiston osalta johtuen vastustajan tiukasta syöttöpelistä. Tästä seurasi heti ensimmäinen aikalisä tilanteessa 0-5. Aikalisän jälkeen Alisa tuli Janeten tilalle kentälle. Pelin kulku oli kokonaisuutena melko tahmeaa ja jatkuvaa vastustajan rinnalla kulkemista. Kiisto sai kuitenkin erän loppupuolella otettua hiukan etumatkaa, ja erä päättyi lukemin 22-25.

Toiseen erään lähdettiin lähes samalla kokoonpanolla, paitsi Alisa jatkoi Janeten tilalla yleispelaajana. Kiiston peli parantui huomattavasti ensimmäiseen erään verrattuna, ja Kiisto sai pidettyä johtoaseman läpi erän. Mailiksen kovat syötöt myös auttoivat Kiistoa säilyttämään huomattavan piste-eron vastustajaan. Erä päättyi 13-25.

Kolmannessa erässä Elina vaihdettiin Jennan tilalle keskariksi. Peli jatkui lähes samalla tavalla kuin toisessa erässä. Erän puolessa välissä Janette vaihdettiin Mailiksen tilalle ja loppupuolella Suvi Jessican tilalle. Kiisto sai hyvin pidettyä oman pelinsä kasassa alusta loppuun, ja erä päättyi lukemin 11-25.

Voitto varmisti Kiiston säilymisen lohkovoittajana, mikä oli myös yksi kauden päätavoitteista. Jäljellä on vielä kaksi alkusarjan peliä, joiden jälkeen alkaa tärkeät pudotuspelit.